Doneer nuDoneer nu
Doneer nu

Onze teams

Jaarlijks zetten ervaren Nederlandse plastisch reconstructief chirurgen, anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en operatieassistenten zich belangeloos in om honderden patiënten te kunnen opereren.
Stichting Interplast Holland

Missie & Visie

Interplast Holland heeft een visie om de gezondheidszorg te helpen verbeteren in lage-inkomenslanden waar kinderen en volwassenen met een lichamelijke handicap medische behandeling krijgen zodat ze fysiek, mentaal en sociaal volledig kunnen deelnemen aan hun gemeenschap. 

Onze missie is om de lokale gezondheidszorg te verbeteren, terwijl we gratis operaties uitvoeren en waar mogelijk samen met de lokale chirurgen. Ons doel is om de lokale artsen en personeel te leren om in de toekomst medische zorg te kunnen geven zonder ons. Dit omvat objectieve maatregelen en onderzoek naar hoe we de impact van Interplast inschatten en hoe we samen nog succesvoller kunnen zijn. 

Onze visie is dat Interplast Holland echte samenwerkingsverbanden aangaat met andere ziekenhuizen en op een digitale manier adviseert en samenwerkt over medische problemen. Hiertoe behoren ook reguliere digitale bijeenkomsten. Bovendien is Interplast Holland, om de gezondheidszorg te verbeteren, betrokken bij het organiseren van medische congressen en verstrekt beurzen om lokale artsen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en de duurzame verandering te maken die nodig is om op lange termijn verandering en vooruitgang te brengen.
Minstens net zo belangrijk zijn de lokale artsen en andere medisch personeel. Zij zijn onmisbaar voor de jaarlijkse missies van Interplast. Naast deze vrijwilligers werkt Interplast met een vast team dat de missies coördineert en ondersteunt.
Stichting Interplast Holland

Over ons

Stichting Interplast Holland heeft een visie om de gezondheidszorg te helpen verbeteren in lage-inkomenslanden waar kinderen en volwassenen met een lichamelijke handicap medische behandeling krijgen zodat ze fysiek, mentaal en sociaal volledig kunnen deelnemen aan hun gemeenschap. Onze missie is om de lokale gezondheidszorg te verbeteren, terwijl we gratis operaties uitvoeren en waar mogelijk, samen met de lokale chirurgen. Ons doel is om de lokale artsen en personeel te leren om in de toekomst medische zorg te kunnen geven zonder ons. Dit omvat objectieve maatregelen en onderzoek naar hoe we de impact van Interplast inschatten en hoe we samen nog succesvoller kunnen zijn. Onze visie is dat Interplast Holland echte samenwerkingsverbanden aangaat met andere ziekenhuizen en op een digitale manier adviseert en samenwerkt over medische problemen. Hiertoe behoren ook reguliere digitale bijeenkomsten. Bovendien is Interplast, om de gezondheidszorg te verbeteren, betrokken bij het organiseren van medische congressen en verstrekt beurzen om lokale artsen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en de duurzame verandering te maken die nodig is om op lange termijn verandering en vooruitgang te brengen.

Interplast is een internationale organisatie die in 1969 in de Verenigde Staten ontstond. In 1990 werd Stichting Interplast Holland opgericht. In vele andere landen is Interplast inmiddels vertegenwoordigd. Interplast Holland is als stichting volledig onafhankelijk van haar zusterorganisaties.

Interplast Holland richt zich momenteel voornamelijk op Zanzibar, Burundi, Nigeria, Oeganda en sinds 2017 ook op Bangladesh. Naar deze landen vinden jaarlijks teamuitzendingen plaats.

Bestuur per 15 november 2020

Prof. dr. Corstiaan Breugem

Voorzitter
“Ik vind Interplast een organisatie met een prachtige historie. Het is een organisatie waarmee we impact kunnen maken. Er zijn al meer dan 15.000 ingrepen gedaan in lage inkomenslanden om het leven van mensen te verbeteren. Het verbeteren van de kwaliteit van leven is een belangrijk doel van Interplast."

Dorien van den Berg

Secretaris
“Ik ben Dorien van den Berg – Vermaak. Met mijn paramedische achtergrond wil ik een actieve rol spelen binnen het nieuwe bestuur van Interplast. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het UMCU en in het Wilhelmina Kinderziekenhuis."

Ton Hofstede

Penningmeester
"Ton Hofstede, in het dagelijks leven werkzaam als IT Professional en als enig bestuurslid heb ik geen medische achtergrond. Ik ben bekend met Interplast Holland sinds 2004, het jaar waarin mijn vrouw, Elly, voor het eerst met Interplast mee is gegaan naar Oeganda."

Dr. Johan Vehof

Lid

Prof. dr. Charles Agyemang

Lid
Prof. Charles Agyemang is a Professor of Global Migration, Ethnicity and Health and Principal Investigator at Amsterdam University Medical Centres, University of Amsterdam.

Raad van advies

Prof. dr. Paul van Zuijlen

Ik ben Paul van Zuijlen, plastisch chirurg en werkzaam op het brandwondencentrum te Beverwijk. Daarnaast ben ik als bijzonder hoogleraar Brandwondengeneeskunde verbonden aan het Amsterdam UMC sinds 2010.

Prof. dr. Tom de Jong

Ik ben Tom de Jong, kinderuroloog, inmiddels gepensioneerd. Ik was mijn hele carrière werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, de laatste 12 jaar ook in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

Office

Annemarie Maas

Operations manager
Ik ben Annemarie Maas en werk al bijna 20 jaar als Operations Manager bij Interplast. Hiervoor heb ik als officemanager bij een medische uitzendbureau gewerkt en daarvoor was ik IC-verpleegkundige in het LUMC. Deze combinatie aan werkervaring helpt mij nog dagelijks in het werk wat ik nu doe en inmiddels heb ik meer dan 100 uitzendingen georganiseerd.

Met dank aan onze sponsoren en donateurs

Nieuwsbrief


Interplast Holland

T: + 31 (0)71 5210165
E: info@interplastholland.org
KVK: 41168141
RSIN: 009278308

Keurmerk

© Interplast Holland 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram