Doneer nuDoneer nu
Doneer nu

Nigeria

Stichting Interplast Holland

Plastisch Chirurg Cees Spronk

Plastisch Chirurg Cees Spronk (Leeuwarden) is als lepra arts werkzaam geweest in Nigeria. Na zijn vertrek hield hij contact met het nu voormalige Lepraziekenhuis in Mangu. Interplast Holland werd in 2006 door Cees benaderd om mee te helpen een Interplast project in Mangu op te starten.

De eerste missies lieten zien dat er nog veel te doen was aan opleiding van de lokale staf maar ook aan het verbeteren van de diverse faciliteiten. De Nederlandse ambassade in Abuja is vanaf het begin betrokken geweest bij het Interplast project in Mangu. Met onder andere de steun van de ambassade is een nieuw gebouw met twee verpleegafdelingen van ieder 25 bedden gerealiseerd. Ook is er een nieuw OK-complex gebouwd ten behoeve van het brandwondencentrum dat naar voorbeeld van de Burns Unit in Uganda opgezet wordt. Twee stafleden uit Mangu zijn eind 2012 voor training naar Uganda geweest.

Helpt u ook mee?

Stichting Interplast Holland

Stichting Faridpur

Ook Stichting Faridpur speelt sinds het begin een belangrijke rol in Mangu. Faridpur stelt onder andere fondsen beschikbaar voor de kosten van opname van de patiënten die geopereerd worden.

Het lokale personeel in Mangu is enthousiast en hartelijk. Het aanbod van patiënten blijft groot en voorlopig blijft Interplast twee keer per jaar (afhankelijk van de veiligheidssituatie) een team uitzenden naar Nigeria.

Werkzaam sinds: 2007
Aantal teams: 23
Aantal patiënten: 1961

Stichting Interplast Holland

Bekijk ook

Malawi

Locaties

Bangladesh

Locaties

Burundi

Locaties

Nigeria

Locaties

Nieuwsbrief


Interplast Holland

T: + 31 (0)71 5210165
E: info@interplastholland.org
KVK: 41168141
RSIN: 009278308

Keurmerk

© Interplast Holland 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram