Doneer nuDoneer nu
Doneer nu

Bangladesh

Stichting Interplast Holland

Bangladesh (officieel de Volksrepubliek Bangladesh)

Bangladesh (officieel de Volksrepubliek Bangladesh), is een land in Zuid-Azië. Het land wordt aan drie zijden begrensd door India, maar heeft in het zuidoosten ook een stuk grens met Myanmar (Burma). In het zuiden heeft Bangladesh een kustlijn aan de Golf van Bengalen. Het land bestaat voornamelijk uit de delta van de rivieren de Ganges en Brahmaputra. Bangladesh is een van de dichtstbevolkte en armste landen ter wereld. Door de laaggelegen ligging aan de monding van grote rivieren zijn er vaak overstromingen in het land. De hoofdstad van het land, Dhaka (Dacca), is tevens de grootste stad.

In een ziekenhuis in de stad Faridpur werkte er van 2000 tot en met 2014 ieder jaar een team van plastisch chirurgen, onder leiding van plastisch chirurg Cees Spronk (ook Nigeria), nauw samen met de lokale chirurgen. Per uitzending konden er zo wel 200 kinderen en (jong) volwassenen geopereerd worden. Sinds 2017 organiseert Interplast de uitzendingen naar Faridpur en sinds 2019 ook naar een tweede locatie, Munshiganj.

 

Helpt u ook mee?

Stichting Interplast Holland

Opereren in Faridpur en Munshiganj

In 2019 werkten er 2 teams tegelijk in Bangladesh. Naast Faridpur werd er ook in Munshiganj geopereerd. Een bekende plek voor de meeste van de teamleden.

Bangladesh
2 locaties
Faridpur en Munshiganj

Stichting Interplast Holland

Bekijk ook

Malawi

Locaties

Bangladesh

Locaties

Burundi

Locaties

Nigeria

Locaties

Nieuwsbrief


Interplast Holland

T: + 31 (0)71 5210165
E: info@interplastholland.org
KVK: 41168141
RSIN: 009278308

Keurmerk

© Interplast Holland 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram