Doneer nuDoneer nu
Doneer nu

Malawi

Stichting Interplast Holland

Malawi is een land in Afrika dat grenst aan Zambia

Malawi is een land in Afrika dat grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Malawi is een voormalige Britse kolonie en werd in 1964 onafhankelijk. De hoofdstad van Malawi is Lilongwe. Blantyre is de één na grootste stad. Malawi, met een oppervlakte van 118.484 km2 en ongeveer 19 miljoen inwoners, bestaat voor 20% uit water ( Lake Malawi). 80 % van de bevolking is christelijk. De kindersterfte is hoog en de levensverwachting is ongeveer 50 jaar. Volgens het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Malawi 65.3% van de bevolking onder de armoedegrens.

Helpt u ook mee?

Stichting Interplast Holland

Corona pandemie

Na een jaar met bijna geen uitzendingen door de wereldwijde Corona pandemie begon 2022 met een bezoek aan Malawi, een nieuwe locatie voor Interplast. Dit op uitnodiging van professor Eric Borgstein, kinderchirurg en als hoogleraar verbonden aan het Queens Elizabeth Central Hospital (QECH) in Blantyre en University of Malawi College of Medicine.

Het doel van dit verkennend bezoek was om te inventariseren hoe Stichting Interplast Holland kan bijdragen aan de verbetering van de plastisch chirurgische zorg, onderzoek en onderwijs in het QECH (het grootste ziekenhuis in Malawi). Dit krijgt in november een vervolg.

Queens Elizabeth Central Hospital (QECH)
Blantyre en University
Malawi College of Medicine

Stichting Interplast Holland

Bekijk ook

Malawi

Locaties

Bangladesh

Locaties

Burundi

Locaties

Nigeria

Locaties

Nieuwsbrief


Interplast Holland

T: + 31 (0)71 5210165
E: info@interplastholland.org
KVK: 41168141
RSIN: 009278308

Keurmerk

© Interplast Holland 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram