Doneer nuDoneer nu
Doneer nu

Guinee-Bissau

Stichting Interplast Holland

Inwoners van 1.5 miljoen

Guinee-Bissau is een klein West Afrikaanse land met een geschat aantal inwoners van 1.5 miljoen. Guinee-Bissau is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld en behoort tot de armste.

De gemiddelde levensverwachting is 48 jaar. Het land leeft voornamelijk van de landbouw en is de laatste jaren een van de grootste export landen (nr.4) ter wereld geworden voor cashewnoten.
Sinds de eerste verkennende missie in 2008 bezoekt een team van Interplast Holland Guinee-Bissau ieder jaar. De missies worden ter plekke uitstekend voorbereid door het lokale team; Jan en Will van Maanen en Johannes Mooij.

Helpt u ook mee?

Stichting Interplast Holland

De leefomstandigheden

De leefomstandigheden van de bevolking op het platteland zijn uiterst primitief en met name kinderen lopen door open kookvuurtjes vaak brandwonden op. De kennis (en de middelen) voor een juiste behandeling van brandwonden ontbreekt waardoor, als de kinderen het overleven, veel contracturen ontstaan.

Werkzaam sinds: 2008
Aantal teams: 10
Aantal patiënten: 675

Stichting Interplast Holland

Bekijk ook

Malawi

Locaties

Bangladesh

Locaties

Burundi

Locaties

Nigeria

Locaties

Nieuwsbrief


Interplast Holland

T: + 31 (0)71 5210165
E: info@interplastholland.org
KVK: 41168141
RSIN: 009278308

Keurmerk

© Interplast Holland 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram