Doneer nuDoneer nu
Doneer nu

Uganda

Stichting Interplast Holland

Interplast Holland is al sinds 1989 werkzaam

Interplast Holland is al sinds 1989 werkzaam in Uganda (de parel van Afrika). De eerste missie was nog onder de vlag van Interplast Duitsland. De Rotary Club van Rubaga trad op als gastheer van dit eerste team en waren direct enthousiast over het werk van Interplast. Na deze succesvolle eerste missie, die geleid werd door plastisch chirurg Rein Zeeman, volgde in 1990 de officiële oprichting van Interplast in Nederland.

Naast het opereren en van kinderen en (jong) volwassenen met lipspleten (‘hazenlip’), brandwonden en andere verminkingen werd een belangrijke doelstelling het trainen van de artsen en de verpleegkundigen. In 1998 werd Interplast Uganda opgericht als lokale zusterorganisatie. Op deze wijze konden de missies effectiever georganiseerd worden en de banden met Uganda versterkt.

Helpt u ook mee?

Stichting Interplast Holland

Sedert de eerste missie van de Interplast Holland teams

Sedert de eerste missie van de Interplast Holland teams is er in de afgelopen 25 jaar veel ten goede veranderd in Uganda Na het stoppen(de Ugandeze artsen hebben de missies overgenomen) van de reguliere teamuitzendingen vonden er ook nog uitzendingen plaats in samenwerking met Artsen Zonder Grenzen en later met het Trustfund for Victims van het International Criminal Court. Deze richtten zich op het noorden van Uganda, Kitgum en Lira waar zich veel slachtoffers van de rebellen (LRA, Joseph Kony) bevonden.

Werkzaam sinds: 1989
Aantal teams: 32
Aantal patiënten: 2586

Stichting Interplast Holland

Bekijk ook

Malawi

Locaties

Bangladesh

Locaties

Burundi

Locaties

Nigeria

Locaties

Nieuwsbrief


Interplast Holland

T: + 31 (0)71 5210165
E: info@interplastholland.org
KVK: 41168141
RSIN: 009278308

Keurmerk

© Interplast Holland 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram